Elhatalmasodott rajta a függőség, jelentkezett a rendőrségen

kábszi2 0
2022.09.01. 13:25
Egy budapesti drogkereskedő lakótársa feladta magát, miután egy csőtörés miatt lebukott a drogokat rejtegető barátja. Közös albérletükben sátrakat, hőtükröt, leszüretelt és összetört kábítószergyanús növényi szárakat, műtrágyát, tápszereket és növénytermesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

Budapest XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, akinek a társasházi albérletében sátrakat, hőtükröt, leszüretelt és összetört kábítószergyanús növényi szárakat, műtrágyát, tápszereket és növénytermesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrség honlapja szerint.

Az újlipótvárosi épületben, ahol a lakást ketten bérelték, augusztus 25-én délután fél 2 körül csőtörés volt. A kár megelőzése érdekében felnyitották a férfi által bérelt ingatlant, ám ott egy valóságos üvegházra bukkantak, ezért bejelentést tettek a rendőrségre.

B. Kornélt a rendőrök még aznap elfogták, a lakást azonban nem egyedül bérelte, lakótársa ismeretlen helyen tartózkodott.

J. Norbert kézre kerítése érdekében a nyomozók elfogatóparancsot adtak ki vele szemben, a férfi pedig 3 nappal később, augusztus 29-én 16 óra 15 perckor megjelent a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságán, ahol feladta magát.

A rendőrök elfogták, majd kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 33 éves férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, vallomásában előadta, hogy a saját felhasználása céljából kezdett marihuánát termeszteni, ám függősége elhatalmasodott rajta, a termesztéshez szükséges rendszert ő maga építette ki. Az eset miatt szégyelli magát, és sajnálatát fejezte ki.

(Borítókép: Police.hu)