Közép-Európa első számú dizájnegyeteme lehet a MOME 2030-ra

BJASZ20220528027
2022.09.06. 08:51
Hároméves lett a MOME Campusa. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem művészeti és dizájnoktatásának kampusza 2030-ra Közép-Európa első számú dizájnegyeteme lehet.

A MOME Budapest egy új korszak kapujában áll, 2030-ra Közép-Európa első számú dizájnegyeteme lehet  – jelentette ki Facebook-oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. 

Fürjes Balázs a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem művészeti és dizájnoktatás kampuszának harmadik születésnapja alkalmából azt írta, „a sikerhez nemcsak korszerű egyetemi kampuszra van szükség, az ott folyó oktatásnak is világszínvonalúnak kell lennie”.

Ehhez pedig

  • alapos stratégiai tervezésre,
  • korszerű tananyagra,
  • a diákok számára megfelelő ösztöndíjra,
  • jól fizetett, nagy tudású oktatókra,
  • az üzleti szférával pedig gyümölcsöző együttműködésre van szükség.

Ám az efelé vezető első lépések Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME alapítványi elnökének vezetésével már megtörténtek ebbe az irányba – emelte ki posztja végén az államtitkár.

(Borítókép: A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Base I épülete a főváros XII. kerületében a Zugligeti úton. Fotó: Jászai Csaba/MTI)