Havi másfél millióért kap Csák János tárcája bizalmas tanácsokat egy fiatal producertől

2022.09.07. 10:02
A Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztérium havonta másfél millió forinttal honorálja Marencsák Kitty producer bizalmi jellegű tanácsait.

Figyelemre méltó szerződésre akadt a kormány honlapján a hvg.hu. Egy bizonyos Avian Fund Innovációs és Technológiai Tudásközpont Kft. havonta nettó másfél millió forintért nyújtja a következő szolgáltatást a Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztériumnak:

a miniszter személyéhez kötődő bizalmi jellegű tanácsadás szakpolitikai és politikai kommunikációs kérdésekben.

A céggel idén június elsejével kötötték a megbízási szerződést, amely két évre, 2024. május végéig szól. Mindez azt jelenti, hogy eddig nettó 4,5 millió forintot kapott a Csák János miniszteri munkáját támogató cég. A kulturális tárcával kötött szerződés nagy lépés a vállalkozás számára, miután az Avian Fund karrierje első két évében pontosan nulla forint bevétel mellett kizárólag veszteséget termelt, tavaly pedig összesen nettó 3,7 millió forintot keresett.

Az Avian Fund egyébként egy Nógrád megyei kistelepülésre, Egyházasdengelegre van bejelentve: egy olyan címre, amely további 41 cég székhelye is egyben.

A vállalkozás ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa a 30 éves Marencsák Kitty, aki a 2019-es Most van most című magyar játékfilm egyik producere volt.