A nyílt utcán vertek meg egy tinédzsert Karancs-völgyben

2022.09.09. 10:22
Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség az ellen a három nő ellen, akik egy 17 éves lányt vertek meg a nyílt utcán Karancs-völgyben tavaly nyáron.

Az ügyészség sajtóközleménye szerint a 43 éves anya, annak 19 éves lánya és 36 éves szomszédjuk még tavaly nyáron találkozott össze a 17 éves sértettel Karancs-völgyi lakóhelyük központjában.

A fiatal lányok szóváltásba keveredtek, majd a három nő közrefogta a sértettet, nyakon ragadták, megtépték a haját, többször belerúgtak, a 19 éves támadó pedig több alkalommal ököllel fejen is ütötte. A tinédzser a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában az elkövetők ellen csoportosan elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat. A 36 éves elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztésre, az idáig törvénytisztelő életmódot élő anyával és lányával szemben pedig pénzbüntetésre tett indítványt az ügyészség.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon. 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon. Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!