Fekete-Győr András kérte mentelmi jogának felfüggesztését

DSC7501
2022.09.12. 16:41
Fekete-Győr András kérte mentelmi jogának felfüggesztését, döntését maga a politikus jelentette be közösségi oldalán.

Azt írta, hogy nem bújik mentelmi joga mögé és ezért kérte az Országgyűlés Mentelmi Bizottságától, hogy a testület függessze fel a mentelmi jogát. A bejegyzés így folytatódik

2018 decemberében, a rabszolgatörvény elleni tüntetésen a Kossuth téren egy játékboltban is kapható füstszórót ejtett a rendőrsorfalak közé. A füstszóró senkit nem talált el, karcolást sem okozott.

A magyar jogrend csodája, hogy 400 nap elteltével emeltek ellenem vádat ezért a teljesen veszélytelen cselekedetért, hogy aztán most, négy évvel később jusson az ügy a bírósági szakasz célegyenesébe

– írta Fekete-Győr András, hozzátéve, hogy egyszer majd a kormányzással kapcsolatban érdemes lenne arról is beszélni, miért húzódnak Magyarországon a Fekete-Győrénél sokkal fontosabb perek évekig – például olyanok, amelyeken bántalmazott nők élete múlik.

Mint jogot végzett ember pontosan tudja, hogy veszélytelen eszközök földre dobása nem bűncselekmény. Majd ezt írta: „Ennek ellenére nem fogok az országgyűlési képviselőket megillető mentelmi jog mögé bújni – ezért ma azt kértem a mentelmi bizottságtól, hogy függessze fel mentelmi jogomat, pont úgy ítélhessen a bíróság az ügyemben, ahogy egy nem képviselő állampolgár esetén tenné. Vállalom a tetteim következményeit, akkor is, ha nevetségesnek és politikailag motiváltnak tartom az eljárást.”

(Borítókép: Fekete-Győr András 2021. október 11-én. Fotó: Kaszás Tamás/Index)