Jön a nyálkás, őszi idő, készítsük a sálakat

B  OB20201111015
2022.09.13. 17:49
Felhős idő várható kedd este, csapadék nem valószínű. A reggeli órákban néhol majdnem fagyott is.

Kedden a napsütést időnként felhők zavarják meg, de számottevő csapadék sehol sem várható. Helyenként élénk lehet a nyugati-délnyugati szél. Délutánra 20 és 26 fok közé melegszik a levegő – számolt be az Időkép.

kedd du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenségre az elkövetkezendő órákban nem kell számítani. Csupán szerda késő este sodródhat be északnyugatra esetleg egy-egy zivatar Ausztria felől.

Néhol majdnem fagyott hajnalban

Közel volt a minimum-hőmérsékleti rekord, szeptember 13-án a hivatalos adatok szerint 0,0 fok volt az eddig mért legalacsonyabb hőmérséklet. Ezt 1908-ban, Egerben mérték.

A 114 éves rekord ugyan tartja magát, de így is nagyon hidegre sikeredett a reggel. Az Északi-középhegységben több helyen 1-2 fokig hűlt a levegő. Az automata hálózat Romhányban mérte a leghidegebbet, 1,0 fokot. Az északi tájakon kívül az Alföld nyugati felén is őszire váltott az idő, sokfelé 5 fok alá csökkent a hőmérséklet, Kecskeméten például 3,5 fokot regisztráltak – írja az Időkép.

(Borítókép: Oláh Tibor / MTI)