Felugratott egy trélerre egy furgon, letarolta az újonnan érkezett autókat

2022.09.16. 10:26
Felhajtott egy autószállító rámpáján egy csomagszállító furgon, és letarolta az újonnan érkezett autókat a Soroksári út egyik autószalonjánál. Az ütközés következtében a furgon lezuhant és az oldalára borult. Az utánfutón lévő autók mind megrongálódtak.

A katasztrófavédelem csütörtöki közleménye szerint egy furgon és egy autószállító tréler ütközött össze Budapest IX. kerületében, a Soroksári úton, a Szabadkai út közelében, a baleset következtében a furgon felborult.

A Balesetinfo értesülése szerint a csomagszállító furgon üresen haladt csütörtök délelőtt a Határ út felől az Illatos út felé a Soroksári úton, a külső sávban. A sofőr nem figyelte az utat, ezért későn vette észre az előtte parkoló autószállító trélert, amelyről vadonatúj Suzuki S-Crossokat pakoltak le a Suzuki-szalonhoz. 

2022-09-16 10 19 18-Felhajtott a tréler rámpáján a furgon, és le
Fotó: Balesetinfó

A furgon vezetője balra rántotta a kormányt, de így is ráhajtott az utánfutó mögötti bal oldali rámpára, felhajtott a trélerre, majd félig frontálisan belerohant az éppen lefele igyekvő Suzukiba, amelyet a tréler sofőrje vezetett. 

Ezt követően a furgon lezuhant és az oldalára borult, a hátsó Suzuki pedig nekicsapódott a második helyen szállított Suzukinak, amely az első alá fúródott. A csomagszállító sofőr súlyosan megsérült, míg az autószállító vezetője csak könnyebben, mivel bekötötte magát, és a Suzukiban kinyílt a légzsák.

A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd darus autómentő segítségével egyenként leemelték az összetört autókat az utánfutóról, és végül csörlővel a kerekeire állították a furgont.

A lap beszámolója szerint az autószállító egyébként négy darab Suzukit hozott a szalonba, de a leghátsóval még sikerült legurulni és beparkolni, a furgon éppen akkor ért oda, amikor a sorban a harmadik járművel indultak el.