18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ágyban alvó gyermekét késelte meg az édesanya

2022.09.16. 12:31
Emberölés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a nőt, aki késsel támadt ágyban alvó gyermekére.

A gyanúsított 2022. szeptember 13-án hajnali 4 órakor lakóházuk szobájában egy 19 centiméter pengehosszúságú késsel az ágyban alvó gyermekére támadt, és a fején, valamint a karján több helyen megszúrta. Végül az egyik barátja és az édesapja vetett véget a további vagdalózásnak. A kislány súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség szerint a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, illetve feltételezhető, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért indokolt a nő letartóztatása.

Az elkövetés körülményeire figyelemmel az ügyészség indítványozta a nő IMEI-ben (Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet) történő megfigyelését. Az ügy vizsgálata az orvosszakértő bevonásával folytatódik, írja az ügyészség.