Szolgálatba álltak az első szerződéses határvadászok

IMG 9712
2022.09.19. 16:17
Szolgálatba álltak az első határvadászok Csongrád-Csanád megyében. Azok a tagok kezdhették meg a munkát, akik a négyhetes képzés végén sikeres vizsgát tettek.

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 9-én megalakult a határvadász ezred. Az ünnepségen Orbán Viktor is beszédet mondott, ahol a miniszterelnök korunk legsúlyosabb problémájának nevezte a migrációt.

A szerződéses határvadászok képzése Nyírbátorban kezdődött meg szeptember 16-án. A négyhetes, 180 tanórás képzés alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el a tanulók.

Szolgálatba álltak az első szerződéses határvadászok

A rendőrség honlapján azt írja, a közelmúltban esküt tett több mint ötszáz szerződéses határvadász közül azoknak, akik a négyhetes képzés végén sikeres vizsgát tettek, a napokban kezdődött meg a szolgálata a déli határon, Csongrád-Csanád megyében.

Heteken belül azonban már Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is ott lesznek a határszakaszokon. A határvadászok speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat fognak ellátni. Kiemelik ugyanakkor, hogy az első időszakban a rendőrökkel közös járőrszolgálatot látnak majd el. 

(Borítókép: police.hu)