A kisebbek tényleg melegebben tanulhatnak: legalább 20 fokra kell fűteni az általános iskolákat télen

2022.09.20. 08:55
A legújabb Magyar Közlönyben megjelent az a rendelet, amely szerint az általános iskolákban minimum húsz foknak kell lennie télen.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati Kormányinfón beszélt arról, hogy a kormány egy olyan javaslatot is megvitat az ülésen, amely szerint a 18 fokos átlaghőmérséklet csak a gimnáziumokra nézve lenne kötelező, az általános iskolákat továbbra is minimum húsz fokra fel kellene fűteni. 

Gulyás Gergely hozzátette, ezt valószínűleg el fogják fogadni, ami így is történt: a legutóbbi, hétfői Magyar Közlönyben már meg is jelent az erről szóló rendelet. 

Az állami intézmények helyiségeit és tereit továbbra is legfeljebb 18 fokig lehet majd felfűteni, ezalól az egészségügyi, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények képeznek kivételt – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) MTI-hez eljuttatott közleménye. 

Olyan köznevelési intézményben, amelynek épületében 14. életévüket be nem töltött gyermekek gondozása, nevelése, illetve oktatása zajlik, a fűtés útján biztosított léghőmérsékletnek legalább a 20 Celsius-fokot el kell érnie – írja a Magyar Közlöny. Emellett az is kiderült, hogy azokban az uszodákban, amelyek nyitva maradnak, a hőmérséklet nem haladhatja meg a 18 fokot.