Elkóborolt kenguruk ugráltak Szekszárd utcáin

2022.09.22. 17:23
Videófelvétel készült az utcán ugráló kengururól Szekszárdon. Később kiderült, hogy nem is egy, hanem mindjárt két kenguru szökött meg a gazdájától.

Csütörtök reggel egy felhasználó arról írt Facebookon, hogy ismerőse kenguruja elkóborolt. A bejegyzés szerzője azt kérte, hogy aki látja az állatot, azonnal hívja a megadott telefonszámot. Hozzátette: senki se próbálja meg a szökevényt befogni, ugyanis az állat csak jobban megijedne.

A Szekszárdon készült felvételre utalva – amelyet ide kattintva lehet megnézni – azt írta: „A Tartsay utcás megvan, egy nőstényt keresünk!” Ez azt jelenti, hogy két kenguru indult felfedezőútra.

A felvételen látható kenguru feltehetőleg egy Bennett-kenguru, amely Tasmánia egész területén és Ausztrália délkeleti partsávján, az eukaliptuszerdőkben és a bozótos területeken fordul elő – írja a teol.hu.

Júliusban Csepelen láttak egy kengurut. A rendőrök öt-hat kilométeren keresztül követték a rúgólábú erszényest, mire be tudták terelni egy olyan helyre, ahonnan már nem tudott menekülni, és sérülés nélkül tudták „intézkedés alá vonni”.