Leharapta egy nő kezét egy kutya Tázláron

2022.09.27. 19:05
Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy nő Tázláron, miután egy kutya megtámadta és lerántotta a bicikliről. A rendőrség büntetőeljárást indított. A nőt jelenleg is kórházban ápolják.

Éppen a faluközpont felé tartott biciklivel egy nő a Bács-Kiskun megyei Tázláron, a Kecskeméti utcában, amikor egy nagy testű kutya megtámadta. Az állat lerántotta az útra a nőt, aki a kezével védte magát – tudta meg az RTL Híradó.

A nő olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy az egyik kezét csuklóból le kellett vágni. A beszámoló szerint a kutyát állítólag a gazdái nem szokták kiengedni az utcára, a kennel és a kapu is véletlenül maradhatott nyitva, így szökhetett ki az állat.

A mentésirányítás azonnal riasztotta a legközelebb elérhető mentőegységet, ezen kívül egy távolabbról indított magasabb szintű esetkocsi is a helyszínre érkezett

– mondta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az RTL Híradónak.

A kutyaharapás következtében a nő súlyos felső végtagi sérüléseket szenvedett, és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba szállították, jelenleg is ott ápolják. Dabis Krisztina, a Bács Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a kutyát a keceli Ebrendészeti telepre szállították, ahol kéthetes megfigyelés alatt tartják. Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított.