Videó készült az M7-es autópályán nagy lánggal égő buszról

2022.09.27. 15:01
Vasárnap este teljes terjedelmében égett egy autóbusz az M7-es sztráda Budapest felé vezető oldalán, Kőröshegy térségében. Az égő buszról videó is készült, amelyet a katasztrófavédelem osztott meg a honlapján.

A tűz a motortérben keletkezett, de mire a siófoki hivatásos tűzoltók kiértek a helyszínre, a lángok már az utastérre is átterjedtek. A buszon közel félszáz ember utazott, valamennyien időben le tudtak szállni az égő járműről – tájékoztatott a szervezet.

A tűzoltók fél óra alatt oltották el a lángokat. A busz negyvennyolc utasa a kőröshegyi faluházban töltötte az éjszakát, utána a mentesítő járat vitte őket tovább a főváros irányába – jelezte a katasztrófavédelem. A lángokban álló buszról készült videót ide kattintva lehet megtekinteni.

Szeptember közepén Pécsett gyulladt ki egy autóbusz egy benzinkúton a gázpalackok mellett. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sem a benzinkút épületét, sem a gázpalackokat nem érte el a tűz, személyi sérülés sem történt.

Júliusban pedig Kispesten égett ki egy éjszakai busz az Üllői úton. A tűzesetben senki nem sérült meg, mindenki időben, épségben szállt le a buszról.