16:00, December 03.
Hollandia 3
Egyesült Államok 1
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03. ÉLŐ
Argentína 0
Ausztrália 0

Szakíthat az LMP az ellenzéki összefogással Budapesten

2022.10.01. 10:33
A 2024-es önkormányzati előválasztás előtt történő esetleges előválasztásról és egyes ellenzéki polgármesterek LMP általi támogatásáról is beszélt egy rádiósműsorban Ungár Péter, a párt társelnöke és parlamenti frakcióvezetője.

Spirit FM Ceglédi kérdezi című műsorának volt a vendége nemrég Ungár Péter, az LMP társelnöke.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője ebben elmondta, hogy amennyiben tavaly ősszel megnyeri az előválasztást Czeglédy Csabával szemben Szombathelyen, akkor ma lehetséges, hogy nem lenne országgyűlési képviselő, mert az április 3-i választáson alul maradt volna a fideszes Hende Csaba ellenfeleként.

A politikus arról is beszélt, hogy nagyon szkeptikus volt az előválasztás folyamatával kapcsolatban, és utólag is úgy látja: rossz kompromisszumok összegyúrása volt, egyúttal az egyfordulós képviselőjelölti és a többfordulós miniszterelnökjelölti előválasztás kombinációját teljes abszurdumként értékelte.

A műsorban az is elhangzott, lesz-e előválasztás a 2024-es önkormányzati előtt, az LMP frakcióvezetője úgy felelt: először az ellenzéki pártoknak kell eldönteniük, együtt vagy külön indulnak az önkormányzati választáson.

Ha az LMP egyik vezetőjeként arra gondolok, hogy nincs kerületi polgármesterünk, nincs főpolgármester-helyettesünk, nem vagyunk jelen a fővárosi közgyűlésben, ha csak a szervezeti szempontokat nézem, miért akarnék együtt indulni? Ennél csak jobb lehet

– fogalmazott Ungár Péter, aki elmondta: Baranyi Krisztina ferencvárosi vagy Örsi Gergely II. kerületi polgármestert minden bizonnyal támogatni fogja a zöldpárt, viszont Gajda Péter esetleges LMP-s támogatásán csodálkozna.  • Hírek
  • Hírek