2024. június 19. 15:00
Horvátország
Albánia
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

Távozik az MSZP-ből Ujhelyi István

D  TT20210322066
2022.10.02. 09:54
Nem tudott tovább azonosulni az MSZP mechanizmusaival, „szemellenzős jövőtlenségével”. Európai parlamenti mandátumáról azért nem mond le.

Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő bejegyzésében megköszönte a párt tagjainak és szavazóinak a politikusi karrierjét. Elmondása szerint tizennyolc évesen lépett be a pártba, és élete kétharmadában volt annak tagja. Ahogy fogalmaz,

 nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől.

Elmondása szerint nem egy alkalommal próbálta felrázni az elmúlt években pártközösségét, amivel a párt vezetőinek érdekét sértette. Be kellett látnia, hogy nem tudja áttörni a „belső megkövesedés falát”.

Ujhelyinek a pártból való kilépése után az MSZP-nek már egyetlen képviselője sincs az Európai Parlamentben. 

Elmondása szerint kiváltotta „néhányak intrikus haragját”, ami miatt elfogyott körülötte a levegő.  

Ahogy fogalmaz,

tudom, hogy mostani döntésem akár azt is jelentheti majd: a következő európai parlamenti ciklusban már nem kapok lehetőséget erre a szolgálatra, de addig is mindenki számíthat a tőlem megszokott aktivitásra, harcos munkára. Párttagságomat elengedve építem tovább az Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség civil hálózatát, folytatom küzdelmemet a magyar érdekekért Európában és az európai értékekért Magyarországon.

Ujhelyi 2014-től a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője és az MSZP–DK európai parlamenti delegációjának vezetője. 2002 és 2014 között országgyűlési képviselő volt.

(Borítókép: Ujhelyi István. Fotó: Kovács Attila / MTI)