Most először mutatta meg arcát a youtuber, akit 30 millióan követnek

2022.10.03. 18:56
A Dream néven rendszeresen videókat feltöltő férfi kilétéről idáig semmit sem lehetett tudni, mégis óriási rajongótáborra tett szert. Világszerte 30 millióan követték, de most megelégelte a kilétére vonatkozó találgatásokat, ezért levette maszkját.

Dream a Minecraft-játékok bemutatásával és kommentelésével lett annyira népszerű, hogy a YouTube-on 30 millió feliratkozóra tett szert, ennek ellenére valódi személyisége sokáig rejtve maradt, ugyanis minden felvételen maszkban volt, de a hangját nem torzította el. 

A youtuber most megelégelte, hogy senki sem tudja, ki lehet, és rajongói állandóan találgatják kilétét. Voltak akik, úgy vélték, bizonyos híresség rejtőzhet az álarc mögött. 

A leleplező ötperces felvételen a fiatal srác elárulta, hogy Clay a valódi neve és az Egyesült Államokban él. Eddig azért anonim módon youtuberkedett, hogy nyugodtan kiléphessen az utcára, sosem gondolta volna, hogy a virtuális játék véleményezésével többmilliós nézettségre tesz szert. 

Most már látjátok, a csatornám a bizonyíték arra, hogy bárki bármire képes

– magyarázta a maszkos infuencerként ismertté vált Dream. A leleplező felvétele minden eddigi nézettségét megdöntötte, ugyanis 18 millióan látták.  Amivel a BBC szerint az online videómegosztó egyik legnépszerűbb alakja.

A milliós kattintások milliókra válthatók

A szintén a videómegosztó felületen játékokat tesztelő Ryan ToysReview már 7 éves korában – még 2019-ben – 20 millió feliratkozóval 22 millió dolláros vagyonra tett szert, ma már 32,8 millió követőnél tart. Mivel még mindig fiatalkorú, az oldaláért a szülei vállaltak felelősséget. 

2022-ben a leggazdagabb youtuber a 36 éves kaliforniai Jeffree Star lett. 200 millió dolláros vagyonát az elképesztően sok, 2,5 milliárd követőjének köszönheti, amit 2006 óta folyamatosan közzétett sminkoktatóvideóival ért el, meg persze bizonyos termékek tesztelésével, amiért a gyártók is bőségesen honorálták, majd létrehozta a saját márkáját, amit csatornáján népszerűsít.