Százezer forintos rezsitámogatást fizet minden dolgozójának a Mészáros Csoport

2022.10.05. 11:36
Nettó százezer forintos rezsitámogatást fizet minden munkavállalójának a Mészáros Csoport. A megemelkedett rezsiköltségek és a növekvő infláció által okozott terhek enyhítésére szánt összeget október 15-től december végéig fizetik ki a vállalatcsoporthoz tartozó cégek.

A Mészáros Csoport közleményben tudatta, hogy több mint 25 ezer dolgozót foglalkoztat, amivel az ország egyik legnagyobb munkaadója, és felelősséget érez értük és családjaik anyagi biztonságáért.

Ebből fakadóan a vállalatcsoport tulajdonosa és cégvezetői egyetértésben azt a döntést hozták, hogy a magas infláció, különösen az élelmiszerárak, valamint az energiaválság által okozott rezsiárak jelentős megemelkedése miatt a felső vezetők kivételével minden munkavállalóját minimum nettó százezer forintos, egyszeri rezsitámogatásban részesíti.

Ez a támogatás egy átlagfogyasztással rendelkező dolgozónak négyhavi áram- és gázszámláját fedezi. 

Mivel az egyes cégekre már önmagukban a megugró rezsiköltségek is jelentős terhet rónak, szükség esetén tulajdonosi tőkebevonással biztosítják az extratámogatások kifizetéséhez szükséges forrást.

A Mészáros Csoport a magyar gazdaság egyik legtőkeerősebb és legnagyobb szereplőjeként a nemzetgazdaság számos stratégiai ágazatában jelen van, így a többi között az építő-, az élelmiszer-, az energiaiparban, valamint a bankszektorban, a turisztikában és a mezőgazdaságban. A csoporthoz jelenleg több mint 300 cég tartozik.