Az NVB új elnökének köszönheti Hoppál Péter, hogy félmillióról 20 ezer forintra csökkentették a bírságát

ZR 8312
2022.10.12. 12:23
96 százalékkal csökkentette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Hoppál Péter jelenlegi kulturális államtitkár bírságát azután, hogy a politikus az áprilisi választási kampányban Pécsen kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsítő LED-falból. Most kiderült, hogy a 480 ezer forintos megtakarítást Hoppál Péter Sasvári Róbertnek, az NVB új elnökének köszönheti.

Tavasszal az Indexen is írtunk arról, hogy a rá kiszabott pénzbírság 96 százalékát megspórolta tavasszal a kampányban a jelenlegi kulturális államtitkár Hoppál Péter, aki Baranya megye 1-es választókerületében a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeként megsértette a választási törvényt azzal, hogy áramtalanította az ellenzék LED-falát Pécsen.

A fellebbezés után az NVB félmillió forintról húszezer forintra mérsékelte Hoppál Péter bírságát.

A HVG az NVB-ülés jegyzőkönyvére hivatkozva most azt írja: a fideszes politikusnak 480 ezer forint megtakarítást jelentő 20 ezres összegre Sasvári Róbert NVB-tag tett javaslatot, akit múlt héten a testület elnökké is választott.

A lap információi szerint Sasvári Róbert első körben még ennél is kisebb összeget, 10 ezer forintot javasolt, de az ötletét leszavazták.

Ugyancsak leszavazták Sárhegyi Zoltán, az NVB Fidesz-delegáltjának ötletét, aki pedig azt javasolta, hogy Hoppál Péter bírságát csökkentsék 0 forintra. A többiek ezt a javaslatot értelmezhetetlennek tartották.

(Borítókép: Hoppál Péter. Fotó: Szabó Réka / Index)