Súlyos baleset Sopronban, beállt az agyhalál a 36 éves férfinál

2022.10.13. 13:34
Beállt az agyhalál egy 36 éves férfinál, aki még múlt pénteken zuhant egy árokba Sopronban.

A kisalfold.hu közlése szerint a baleset a Balfi úton történt, ahol egy óvoda épül jelenleg, és ezért ástak ki egy mély árkot. A 36 éves férfi a munkahelyéről ment haza péntek este kerékpárjával, amikor – egyelőre tisztázatlan körülmények között – belezuhant a gödörbe. 

A férfi olyan szerencsétlenül esett és olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani. Édesanyja azonban nemrég arról számolt be, hogy a fiát nem tudják megmenteni. Azt mondta:

kedden kaptam a kórházból a hírt, hogy a fiamnál sajnos beállt az agyhalál. Gépek tartják életben, hogy a szerveit más betegek megkaphassák.

Az édesanya azt mondta, hogy fia pénteken a szokásosnál tovább maradt a munkahelyén, egy borászatban, mivel a szüret idején mindig több a munka. „Ezért nem is aggódtam, amikor nem volt itthon a szokásos időben, öt óra körül. Kint dolgoztam a kertben, s amikor bementem, láttam, hogy negyed hatkor volt tőle egy nem fogadott hívásom. Rögtön visszahívtam, kicsöngött, de nem vette fel senki. Hogy most ő hívott, vagy valaki más a telefonjáról, azóta sem derült ki” – fogalmazott. 

Hozzátette azt is: többször visszahívta a fiát, de nem érte el. Miután másnap reggelig sem tért haza, felhívta a munkaadóját is, aki azt mondta: ők nem tudják, mi történt vele azután, hogy este elment. Az asszony ezután egyből felhívta a helyi kórházat, és ott tudta meg, hogy a fia egy kétméteres árokba esett, és az intenzív osztályon ápolják súlyos sérülésekkel.

Besiettünk a kórházba, ahol egy orvos azt mondta, amikor bekerült hozzájuk, még magánál volt, beszéltek vele. Aztán rosszabbodott az állapota, újraélesztették, majd gépekre kellett tenni, végül pedig kedden közölték a borzasztó hírt. Sokat gondolkodtam rajta, de nem tudom, hogyan történhetett meg ez a tragédia

– fogalmazott a Kisalföldnek nyilatkozó édesanya, aki végül azt is hozzátette: az egyetlen megnyugvást az jelenti neki, hogy a fia szervei másoknak még segíthetnek.