Kiderült, mi okozta a kisvárdai kórházból hazaküldött kisfiú halálát

2022.10.16. 07:15
Hazaküldtek egy kisfiút a kisvárdai kórházból, arra hivatkozva, hogy semmi baja, majd másnap meghalt. A gyereket még hétfőn vitték be kivizsgálásra, ahol azt mondták, csak torokgyulladása van. Másnap reggel rosszul lett, újra kellett éleszteni, de már nem lehetett megmenteni az életét. Szívizomgyulladás okozhatta a halálát.

Amint arról az Indexen is beszámoltunk, egy 12 éves fiút a háziorvosa kórházba utalt, de onnan hazaküldték, mondván, semmi baja. Másnap reggel viszont a gyermek összeesett és meghalt.

Az édesanya húga szerint az intézményben nem csináltak EKG-t, sem laborvizsgálatot, sőt még infúziót sem kapott a gyerek. A nagynéni szerint a kisfiú aznap este már nem evett és nem ivott otthon, majd lefeküdt aludni.

A kisfiú másnap reggel hirtelen remegni kezdett, majd eszméletét vesztette és pulzusa sem volt, ezért a családja kihívta a mentőket, akik azonnal megkezdték az újraélesztést.

A szakszerű ellátásnak köszönhetően visszatért a gyermek keringése, akit állapotstabilizálást követően, helikopter segítségével azonnal intenzív osztályra szállítottunk

– nyilatkozta az OMSZ szóvivője, Ménes Dávid az RTL Híradónak.

A csatorna információi szerint a fiúnak szívizomgyulladása lehetett. Az ügyet a rendőrség és a kisvárdai kórház is vizsgálja, az intézmény közleménye szerint azonban nem történt szakmai mulasztás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport