Kábítószer-kereskedő bűnbandát kapcsoltak le Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.10.18. 07:48
A rendőrség 28 előállítást hajtott végre kábítószer-kereskedelemmel összehozható személyekkel szemben Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A rajtaütésben autókat, vágott dohányt, extasytablettákat, arany ékszereket és mobiltelefonokat is lefoglaltak.

A helyi rendőrök húsz lakcímen összesen 28 előállítást foganatosítottak kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyekkel szemben Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A kényszerintézkedéssel párhuzamosan végrehajtott nyomozás eredményeként több mint 15 kilogramm vágott dohányt, több mint 1110 gramm kábítószer gyanúját keltő anyagot, 177 darab extasytablettát, valamint vagyonvisszaszerzési tevékenység okán 1485 eurót, 5 796 500 forintot és 547 gramm arany ékszert, továbbá nagy értékű személygépkocsikat, mobiltelefon-készülékeket, műszaki cikkeket foglaltak le.

A gyanúsítottak közül kilenc személy rendszeresen, anyagi haszonszerzésre törekedve adott el kábítószer gyanúját keltő anyagokat Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakosoknak. A terhelteket kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Az illetékes nyomozó hatóság a gyanúsítottak őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság valamennyiük esetében 30 napra rendelte el letartóztatásukat – olvasható a rendőrség honlapján.

Az elkövetők elfogásáról videófelvétel is készült.