Levelet kapott Orbán Viktor, egyszerre meghívó és ígéret

32A87P6-highres
2022.10.22. 05:47
Zalaegerszegen is tüntetnek a pedagógusok október 23-án, és úgy gondolták, ha a kormányfő épp akkor a városban lesz, akár csatlakozhatna is hozzájuk.

A Szolidaritás ünnepe névvel meghirdetett tüntetés főszervezője az esemény oldalán úgy fogalmazott: örömmel értesült arról, hogy a miniszterelnök a nemzeti ünnepen nem Budapesten, hanem Zalaegerszegen lesz. 

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ezúton szeretném meghívni önt a 2022. október 23-án Zalaegerszegen, 17 órakor megrendezésre kerülő, a Szolidaritás ünnepe rendezvényre

– üzente Orbán Viktornak a tanárok mellett, Zalaegerszegen demonstráló szervezet képviselője. Mint megírtuk, a rendhagyó fővárosi ünnepség helyett a miniszterelnök 23-án a zalaegerszegi Mindszentyneum (más néven: Mindszenty József Látogatóközpont) ünnepélyes átadásán mond beszédet.

A sztrájkot meghirdető azt is részletezte, hogy miről lesz szó a demonstrációban:

  • az oktatás helyzetéről,
  • az alaptantervről,
  • a közoktatás óraszámainak csökkentéséről,
  • és a pedagógusok életpályamodelljéről is.

„Várjuk szeretettel. Ha bokros teendői nem engedik meg, hogy részt vegyen a rendezvényen, úgy ezredmagammal meglátogatjuk Önt, a Mindszentyneum megnyitóján” – zárta meghívóját a demonstráció főszervezője.

(Borítókép: Kisbenedek Attila / AFP)