Karácsony Gergely a gázárakról: Nem lehetnek ennyire hülyék!

2022.10.24. 17:12 Módosítva: 2022.10.24. 17:12
Karácsony Gergely szerint felfoghatatlan, hogy kórházak, iskolák, óvodák 13-szoros árat kell fizessenek januártól a távfűtésért.

A gáz megawattóránkénti világpiaci ára 100 euróra csökkent. Ennek apropóján szólalt meg a főpolgármester, aki közösségi oldalán azt írta: a kormány döntése értelmében a távhőszolgáltatóknak január 1-jétől mégis több mint háromszor ennyit kell majd fizetniük a gázért.

Mindez többek között azzal jár, hogy kórházak, iskolák, óvodák 13-szoros árat kell fizessenek januártól a távfűtésért. Ez felfoghatatlan! Pestiesen szólva ingyen nem lehetnek ennyire hülyék!

– fakadt ki Karácsony Gergely.

Korábban azt kifogásolta, hogy a Palkovics László által felügyelt energiahivatal arra kötelezi az önkormányzati tulajdonban lévő távhőcégeket, hogy „olyan magas árat fizessenek az államnak az orosz gázért, amilyen ár szinte soha nem volt a világpiacon, és amely csaknem kétszerese a jelenleginek”. A főpolgármester szerint ez csak két esetben fordulhat elő: vagy az oroszok brutálisan drágán adják a gázt a magyar államnak, vagy a magyar állam nyerészkedik az önkormányzatokon és a közintézményeken.

Karácsony Gergely ezért levelet írt Palkovics László miniszternek, hogy vonják vissza a döntést, ellenkező esetben óvodák, kórházak, iskolák, szociális intézmények kerülhetnek bajba.