Épül az ország legdrágább gimnáziuma

2022.10.26. 06:46
Dunakeszin épül az ország legdrágább gimnáziuma, amelyre nyolcmilliárd forinttal többet fordít a Pénzügyminisztérium a tervezettnél. Ha minden jól megy, 2024 szeptemberében indul el itt az oktatás.

Dunakeszi vezetői a Magyar Közlönyből értesültek arról, hogy nem fenyegeti veszély a helyi dupla gimnázium megépülését, sőt nyolcmilliárd forinttal többet fordít rá a Pénzügyminisztérium. A két épület mellett egy versenyzésre alkalmas uszodát és két sportcsarnokot is magában foglal a komplexum.

A dunakeszi beruházás 56 és fél milliárd forintból valósul meg, és a tervek szerint 830 nap alatt kell elkészüljenek a két középiskolával, valamint a hozzájuk tartozó egyéb épületekkel. Az Infostart megkeresésére az önkormányzat azt írta, hogy „az ország legnagyobb iskolai beruházása zajlik”. A két középiskola 1700 diáknak épül.

A költségnövekedést az építőipari alapanyagok drágulásával, az alapanyaghiánnyal és az inflációs nyomással magyarázták. A tervek szerint 2024 szeptemberében indul el itt az oktatás, de már most is működik két osztály, amely a beruházás végeztével ide költözik át.

A Dunakeszi Diáknegyed alapkőletétele idén márciusban volt, mégis már most megtarthatták az építők és az építtetők közös ünnepét, a bokrétaünnepet.