Budapest nagy részén négy napig ingyenes a parkolás

DBZOL20220905011
2022.10.27. 14:53
A négynapos hosszú hétvégén – október 29. és november 1. között – nem kell fizetni a parkolásért Budapest parkolási övezeteinek nagy részén.

Mindenszentek ünnepe hosszú hétvégés, négynapos munkaszünetet jelent, ami együtt jár bizonyos változtatásokkal, tekintve hogy nagyobb lesz a forgalom az utakon, amihez igazodik a MÁV és a Volán menetrendje, mivel sokan elindulnak temetőt látogatni, amelyek nyitvatartása így módosul. Arról is beszámoltunk, hogy a boltok nyitvatartása üzletenként eltérő, de lényegében egy nap kivételével minden bolt nyitva lesz. A parkolásra egységesebb szabályozás vonatkozik: a főváros nagy részén ingyen hagyhatják ott az autójukat a járművezetők.

Pénteken üzemzárástól szerda üzemkezdetig, azaz reggel 8 óráig (egyes helyeken 08:30) a közterületi parkolás ingyenes.

13.kerulet.ittlakunk.hu szerint az alábbi 0–24 órás várakozási övezetekben nem érvényes a szabályozás, vagyis az alábbi helyeken az ünnepek alatt is fizetni kell a parkolásért:

  • az I. kerületben a Dísz tér, a Hunyadi János út (Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakasza), a Palota út (Dísz tér és Lovas utca közötti szakasza), a Szent György utca és a Színház utca;
  • az I. kerületben a Szirtes út 32. és 34. szám alatti terület;
  • a Margitsziget északi fizetős parkolója és a szállodák várakozóhelyei;
  • a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor (Pázsit utca és Házmán utca közötti szakasza);
  • a III. kerületben a Flórián tér 18075/13 helyrajzi számú területe; értelemszerűen a fizetős, őrzött parkolókban fizetni kell ünnepnapon is.

(Borítókép: Parkoló autók Budapest Belvárosában 2022. szeptember 5-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)