Plüssök tüntettek a tanárok helyett a 18. kerületben

18
2022.10.27. 21:02
Budapest 18. kerületében, a Vajk-sziget Általános Iskolában is csatlakoztak az egész napos pedagógussztrájkhoz, több tucat tiltakozó állt ki az ügy mellett, bár mind plüssfigurák voltak.

Mint az Index beszámolt róla, ma egész napos pedagógussztrájkot tartottak országszerte, ebben a hónapban ez már a harmadik munkabeszüntetés mellett tartott tiltakozó akció volt, hogy elérjék munkaterheik csökkentését, az oktatás helyzetének javítását, a tanítás ideálisabb körülményeit és a magasabb munkabéreket. Budapesten reggel 7:45-től egészen este 18 óráig több helyszínen tartottak demonstrációt, mindenhol száznál is több tanár, diák és szülő részvételével. 

Felhívásukban azt kérték: ha valaki kiáll az ügyük mellett, és teheti, ne vigye iskolába ezen a napon gyermekét, és csatlakozzon a megmozdulásokhoz. 

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott információk szerint a főváros 18. kerületében, a  Vajk-sziget Általános Iskolában ugyan megtartották ezen a napon a tanórákat, és biztosították a kisgyermekek felügyeletét, akik saját plüssfiguráik felajánlásával segítették a pedagógusaikat az akcióban. 

Több tucat plüssfigurát tettek ki az iskola udvarára a pedagógusok melletti kiállást jelképező logóval az ölükben.

 Mi, pedagógusok tanítottunk, így ma plüssfigurák sztrájkoltak helyettünk. Nekik talán sikerül... Ha mégsem, holnaptól ők tanítanak?

– írták. 

(Borítókép: Vajk-sziget Általános Iskola)