Vígan rollerezett egy férfi az M5-ös közepén

2022.10.28. 14:19
Egy autós videóra vette azt a férfit, aki elektromos rollerral közlekedett az M5-ös sztráda bevezetőjén a száguldó autók között. A rolleres védőfelszerelés nélkül hajtott fel az autópályára.

A férfi legalább 40 km/órás tempóval ment az autók között. A Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai szakértő szerint ha a rolleres belehajtott volna egy kátyúba, életveszélybe kerül, akárcsak a körülötte lévő autósok.

Csörgő László rámutatott: egy rollerral nagy sebességnél képtelenség manőverezni. „A szabályosan közlekedő sofőrök nem számíthatnak arra, hogy egy ilyen roller van mellettük, a kialakult vészhelyzetben nekik már nagyon nehéz korrigálniuk” – tette hozzá.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász felhívta a figyelmet arra, hogy az e-roller nem használható autópályán, egyedül csak a biciklisávban mehetnek.

Hozzátette: az ilyen típusú szabálysértés 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Bejelentés esetén komoly büntetésre számíthatna a rolleres, amennyiben a rendőrségnek sikerül beazonosítania.