Borongós és ködös lesz a hétvége

B  OB20211019017
2022.10.29. 06:08
Párás, ködös, borongós időre van kilátás szombaton és vasárnap is. Néhány megyében a sűrű köd miatt a látástávolság pár száz méteres lehet. A maximumok 11 és 20 fok között alakulnak.

Párás, ködös idővel indul a szombat, és napközben is sokfelé borongós, párás időre számíthatunk, csak kevés helyen süthet ki rövidebb-hosszabb időre a nap. Számottevő csapadék nem várható, de helyenként ködszitálás kialakulhat. Gyenge, mérsékelt marad a szél – írja az Időkép.

Hajnalban 7–11, délután 11–20 fokra van kilátás, a naposabb tájakon mérhetjük a legmagasabb értékeket.

szombat délután.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat öt megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt. A sűrű köd miatt a látástávolság pár száz méteres lehet 

  • Győr-Moson-Sopron, 
  • Somogy, 
  • Vas,
  • Veszprém
  • és Zala megyében.
szombat köd.png
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Mint írják, elsősorban a magasabban fekvő, felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken tartósan korlátozott látási viszonyok várhatók. Ugyanakkor este, éjszaka helyenként az átmenetileg kiszakadó felhőzet alatt máshol is sűrű köd képződhet. Erre jobb esély nyugaton, a Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön mutatkozik.

Vasárnap is párás, ködös reggelre ébredhetünk, helyenként ködszitálás ismét kialakulhat. Számottevő csapadék ugyanakkor továbbra sem várható. Napközben naposabb, illetve borongós, szürke, párás tájak válthatják egymást, akár kis távolságon belül is. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 12–21 fokra van kilátás, ismét a naposabb tájakon számíthatunk a melegebb időre.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton időjárási front nem lesz felettünk, de a magasban tovább zajló melegedés hatására a melegfrontra érzékenyek körében migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, tompaság jelentkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson IDE.

(Borítókép: T alajmenti reggeli köd, napfelkelte a Hortobágyon. Fotó: Oláh Tibor / MTI)