Millimétereken múlt a tragédia, videón a vérfagyasztó eset

2022.10.30. 16:40
Majdnem elütötte a trolibusz azt a kerékpárost, aki szombaton a Fogarasi úton tekert. A bringás a KRESZ-t próbálta betartani, ez pedig majdnem az életébe került, írja a BpiAutósok.hu.

A kerékpáros mögött érkező buszsofőr arra számított, hogy a kerékpáros sávot vált, és lehúzódik az út szélére, nem számított arra, hogy az előtte haladó közlekedő betartja a rá vonatkozó szabályt, és elkerüli a buszsávot. Jelen esetben semmilyen felfestés vagy tábla nem engedélyezte a bringásnak a buszsávban történő közlekedést.

„Nem volt tábla, hogy a buszsávban haladhatok tovább, ezért soroltam volna át, amikor a buszos dudált, kielőzött, és rám húzta a buszt” – írta meg a BpiAutósok.hu olvasója a portálnak.

A videó megosztotta a kommentelőket, valaki szerint egyértelműen a buszsofőr volt a hibás, más azt mondta, a kerékpáros hátranézhetett volna, ha már elhagyja az úttest szélét, sávoktól függetlenül. Egy másik megjegyzés szerint a trolibuszt vezető sofőr manővere kimerítette a szándékos közúti veszélyeztetés fogalmát.