A Sole-Mizo Zrt. marcali tejüzemében egy 2 éves, 300 millió forintból zajló fejlesztés zárult le nemrég, és ez teszi lehetővé azt, hogy
a Túró Rudik mostantól kezdve valódi étcsokoládéból készült borítást kapjanak.
A rudik ugyanis csokoládé helyett eddig az olcsó, könnyen kezelhető, növényi zsírokat tartalmazó bevonómasszával készültek. Az szmo.hu riportja szerint ahhoz, hogy ez most megváltozzon, több új berendezésre, illetve kapacitásbővítésre is szükség volt a gyárban. A fejlesztések után azonban képessé váltak arra, hogy 53 százalékos étcsokoládéból készítsenek bevonatot a Túró Rudikra,
ÉS MINDEZ TELJESEN MEGVÁLTOZTATTA AZ ÉDESSÉG ÍZÉT.
A portál íztesztje szerint ez a roppanós csokoládébevonat a bevonómasszához képest egy nagyobb kontrasztot jelent a lágy túrótöltelék mellett, és ezáltal az eddigiekhez képest egy kicsit erőteljesebb íze van a Túró Rudinak. A változás azért is egyedülálló, mert több mint öt évtized alatt eddig nemigen változtattak a Túró Rudi receptjén (az édesség gyártását 1968-ban kezdték meg).
(Borítókép: A kész Túró Rudikat hűtik csomagolás előtt. Fotó: Balázs Attila / MTI)