Beindított láncfűrésszel dobtak mellkason egy férfit Borsodban

2022.11.02. 10:46
Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy huszonéves férfi ellen, aki egy több mint kétméteres kaszával megütötte vitapartnerét, majd egy beindított motoros láncfűrésszel egy másik emberre is rátámadt.

2021. szeptember elején, délután, a vádlott lakóhelyén, egy borsodi kistelepülésen, két egymás szomszédjában lakó férfi – akik egyébként rokoni kapcsolatban vannak – hangos vitába keveredett egymással, olvasható a vádiratban. A mellettük lakó férfi, megunva a hangoskodást, a vitázó felek egyikét a házba bekísérte, ezzel véget vetett a perpatvarnak.

Aznap este a vádlott az utcán megszólította a sértettet, aki nem ült fel a provokációnak, és továbbsétált a háza irányába, mire a vádlott hozzálépett, és egy több mint két méter hosszú kasza fanyelével a vállán megütötte olyan erővel, hogy a nyél karórésze eltört. A sértett ijedtében futva tette meg az utolsó métereket a házáig.

A hangoskodás miatt újra kiment az utcára az a férfi, aki a délelőtti vitába is belefolyt. Amikor őt meglátta a vádlott, egy benzinmotoros láncfűrészt vett magához, beindította, a férfi irányába futott, majd a láncfűrészt rádobta a férfira, ami a mellkasának csapódott, 8 napon belül gyógyuló roncsolt, metszett bőrsérüléseket okozva.

Az ügyészség büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tájékoztatott honlapján az állami szerv.