Varga Mihály: Újabb elismerést kapott a magyar adórendszer

2022.11.10. 14:45
Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön Facebook-oldalán közölte, hogy újabb nemzetközi elismerést kapott a magyar adórendszer, Magyarország a hetedik helyre lépett elő az EY adó-versenyképességi rangsorában. A hónapban ez már a második elismerés a magyar adórendszernek.

Varga Mihály ismertette: Magyarország a nemzetközi adótanácsadó cég rangsorában olyan országokat is megelőzött, mint Németország, Ausztria és az Amerikai Egyesült Államok. Jelentésükben kiemelték: Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országai között, és erősségként értékelték a 15 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadót is – tette hozzá a miniszter.

Hangsúlyozta: ebben a hónapban ez már a második elismerése a magyar adórendszernek. Az Eurostat múlt héten közölte, hogy Magyarország az első helyen végzett az uniós adócsökkentési rangsorban. Magyarországon 34 százalékra javult a GDP-arányos adóterhelés 2021-ben, ezzel szemben az uniós átlag a 42 százalékot közelíti.

A kormány idén hatszázmilliárd forinttal csökkentette a munkáltatói adókat, jövőre pedig tovább mérsékli az adóadminisztrációt, ezzel tovább javulhat Magyarország versenyképessége, és erősödhetnek a Magyarországra áramló befektetések is – írja Varga Mihály közösségi oldalán.

Korábban a pénzügyminiszter azt mondta, hogy a kormány célja jelenleg az, hogy a gazdaságot felzárkózási pályán tartsa, a foglalkoztatás szinten maradjon, és továbbra is legyenek beruházások, így készül fel az ország a háború utáni helyzetre.