Lengyelország polgárait köszöntötte Orbán Viktor

2022.11.11. 08:06
Levélben köszöntötte Lengyelország polgárait és a lengyel kormányfőt Orbán Viktor. A miniszterelnök a lengyel függetlenség napja alkalmából azt írta, a magyarok a történelmi igazság helyreállásaként tekintenek a lengyel állam visszaszerzésére.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a Lengyel Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából Mateusz Morawiecki kormányfőt és Lengyelország polgárait – számolt be Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

November 11-e különleges ünnep, hiszen e nap jelképezi egy szabad és szuverén ország létrehozásáról alkotott álom megvalósulását. Mi, magyarok ezen a napon tisztelgünk a függetlenségért küzdő lengyel hazafiak önfeláldozó harca előtt, és a történelmi igazság helyreállásaként tekintünk a lengyel állam önállóságának visszaszerzésére

– írta Orbán Viktor.

Mint fogalmazott, a közös történelmi tapasztalatok révén példaértékűnek tekinti a magyar és a lengyel nép közötti testvériséget, és kifejezte meggyőződését, hogy „a bennünket összetartó kötelékek sokkal erősebbek, mint a minket megosztani szándékozó törekvések” – írta az MTI Havasi Bertalan tájékoztatója alapján.