Nemzeti konzultáció személyesen is

2022.11.29. 14:51
Szankciós fórumokat tartottak Gödöllőn és Gyöngyösön.

„Gyöngyösön és Gödöllőn több száz szavazónkkal, támogatónkkal beszélhettük meg az európai energiaválság, az árdrágító brüsszeli energiaszankciók hátterét, a szükséges magyar fellépést” – írja Facebook-posztjában Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. 

Az államtitkár szerint a nemzet életében nagy dolgok csak egységben tudnak megtörténni. Az egység a politikában erő és felhatalmazás, ami cselekvőképessé tesz. Minél egységesebbek vagyunk a nemzeti ügyekben, annál nagyobb eséllyel visszük sikerre azokat – írja. 

A politikai egységnek tehát gyakorlati haszna van: így tudnak eredményeket elérni a nemzetközi erőtérben. Ezért is kérdezik meg időről időre a magyarokat, mit gondolnak fontos kérdésekről.

Fürjes Balázs kitér arra is: lehetséges a nemzeti egység a pártok vitája mellett. 

Igen, lehetséges. Mert nem a pártoknak, hanem az embereknek kell egyetérteniük, hogy egységről beszélhessünk. A nemzeti egység a nemzet polgárainak akaratmegegyezése.

Az államtitkár szerint a nemzeti kormánynak kötelessége keresni, segíteni a nemzeti egység kialakulását, és képviselni a magyarok túlnyomó többségének akaratát. Erről szól a demokrácia.

Segítene valamit, ha a baloldali pártok nem vonnák ki magukat a nemzeti egységből, de nem az ő álláspontjuk a lényeg. A lényeg a magyarok egyetértése, és az elegendő is

– írja az államtitkár. 

Fürjes Balázs végezetül megkéri a magyar polgárokat, minél többen töltsék ki a konzultációs kérdőívet.