Kinevezte az energiaügyi minisztert Novák Katalin

D MTI20221130001
2022.11.30. 15:21
Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Lantos Csabát nevezte ki energiaügyi miniszterré Novák Katalin köztársasági elnök.

Novák Katalin köztársasági elnök szerdán energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát – közölte a Sándor-palota. Az államfő Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára nevezte ki Lantos Csabát.

A kormány novemberben döntött önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel.

Kormányzati struktúraváltás

Mint arról korábban beszámoltunk, Palkovics László november 9-én mondott le a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) miniszteri posztjáról, a tárcát pedig megszüntették. 

A magyar kormány által hétfőn benyújtott, Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett törvényjavaslat értelmében szétosztották a Palkovics László lemondása után megörökölt hatásköröket Lantos Csaba, Lázár János és Nagy Márton miniszter között.

Magyar Közlönyben megjelent rendelet részletezi az érintett tárcavezetők feladat- és hatásköreit. Palkovics László a TIM miniszteri pozíciójából történő távozásával átalakítják a kormányzati struktúrát, és két, nevében is új minisztériumot hoznak létre: az energiaügyi minisztériumot Lantos Csaba vezeti, a gazdaságfejlesztési minisztérium pedig Nagy Márton irányítása alá került.

(Borítókép: Lantos Csaba és Novák Katalin 2022. november 30-án. Fotó: Sándor-palota / MTI)  • Hírek
  • Bankszámla