2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00 ÉLŐ
Olaszország 2
Albánia 1

Pénteken megérkezik a hó Magyarországra

D ATI20210125003
2022.12.02. 05:53
Pénteken borongós idő várható, napközben 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet. Mivel egy mediterrán ciklon éri el Magyarországot és kelet, északkelet felől hidegebb levegő érkezik térségünkbe, néhol havas esőre, hóra is lehet számítani. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Pénteken túlnyomóan felhős, borongós idő várható, délnyugat felől egyre nagyobb területen csapadékkal. Eső, helyenként havas eső, néhol havazás várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 4 és plusz 4, napközben 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet.

péntek du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Pénteken mediterrán ciklon éri el Magyarországot, emellett a magasabb légrétegekben kelet, északkelet felől hidegebb levegő érkezik térségünkbe. A hajnali óráktól kezdve így több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék.

A Dunántúlon többfelé, a Dunától keletre kevesebb helyen esik. Havas esőre, hóra leginkább a Dunántúlon és helyenként az északi tájakon lehet számítani. A Bakony és az Alpokalja magasabban fekvő részein akár 2-3 centiméternyi hó is eshet. A hétvégétől dél felől enyhébb levegő érkezik Magyarország területére.

Kettős fronthatás várható

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint pénteken kettős fronthatás érvényesül. Fejfájás, szédülés, migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás. Gyengül a koncentrációs képesség, tompábbak lehetünk.

A borús idő negatív hatással lehet a hangulatra, közérzetre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Kovács Tamás / MTI)