Bicikliúton száguldva előzött kocsisort egy autó Csepelen

2022.12.06. 20:36
A csepeli II. Rákóczi Ferenc úton egy közlekedő gépjármű fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy mellette felhajtott egy autó az egyszerre gyalogosok és biciklizők számára fenntartott úton, melyen végighaladva megelőzte az előtte haladó kocsisort.

A Citroën C3 sofőrje minden KRESZ-szabályt hátrahagyva, egyszerűen a járdán és a kerékpárúton száguldott végig autójával, hogy az előtte lévő, viszonylag jól haladó kocsisort megelőzze – írja a Budapesti Autósok.

A Csepelen készült, néhány napos felvételen látható, hogy a szabálytalan autóvezető célja kifejezetten csak az előrejutás volt.

Az előző autó a Rákóczi út hosszú szakaszán hajtott végig december másodikán – délután 2 óra előtt nyolc perccel – a gyalogos-, illetve bicikliúton olyan sebességgel, hogy egy percen belül megelőzte az előtte a településen belül szabályos tempóban haladó autókat.

Legutóbb Újpesten és a Könyves Kálmán körúton rögzített a fedélzeti kamera egy-egy közveszélyes ámokfutót. Az egyik előzés közben majdnem a jelzőlámpának hajtott Újpesten, a másik forgalommal szemben hajtott fel a Gyáli úti felüljáróra.