Piroska
3 °C
3 °C

Keresés

235 találat az Indexről, és 15 a környékéről.

Ahol napi ötezer bringás kap frászt, de ennyi gyalogos is

Ahol napi ötezer bringás kap frászt, de ennyi gyalogos is

2018.11.14. 18:26 Módosítva: 2018-11-17 18:53:22
765
A budai rakparton egy vékony aszfaltcsíkra préselődnek turisták és bringával ingázók. Háromszor akkora szélesség kéne, de nincs hely. Csengetés helyett jobb fékezni.

2016. április 26., 07:08

Hahó, bringások, csoda történik! Hahó, bringások, csoda történik!

Megérte tiltakozni: végre rendes bicikliút épül Angyalföld és Zugló között, pedig nem is lesznek mostanában választások.

2015. május 15., 16:11

Itt tart a Közgép

Nem egész 10 milliós közbeszerzést nyertek csak, február óta az elsőt.

2015. május 9., 21:50

Rákosrendező, ahol minden bicikliút véget ér Rákosrendező, ahol minden bicikliút véget ér

Szombaton több száz kerékpáros vonult fel Rákosrendezőnél, hogy a zuglói önkormányzat és MÁV végre tegyen valamit a rengeteg kerékpáros életét megkeserítő 400 méteres szakasszal.

2015. április 24., 19:55

Háború falevelek és kavicsok miatt Háború falevelek és kavicsok miatt

A baranyai biciklisták már a tettlegességtől sem riadnak vissza, de Pécs és Orfű között talán még megakadályozható a konfliktus eszkalálódása.

2014. szeptember 22., 20:19

Ideje bringázhatóvá tenni a Nagykörutat Ideje bringázhatóvá tenni a Nagykörutat

Több százan demonstráltak a Legyen bringázható a Nagykörút elnevezésű felvonuláson, hogy felhívják a szakmai szervezetek figyelmét, itt az ideje átértékelni a belvárosi közlekedés koncepcióját.

2014. szeptember 22., 14:16

Már nem para Bécsben bringázni

Két éve még a bécsiek fele félt az utcán, most már csak a negyedük. Az autóúttól még így is félnek.

2014. szeptember 20., 10:08

Budapest még mindig az autókba szerelmes Budapest még mindig az autókba szerelmes

Hatalmas kultusza van a városi, biciklis lakosság körében, az egész munkássága a városban élő emberek, a gyalogosok és a biciklisek életminőségéről szól. Budapesten járt Jan Gehl.

2014. szeptember 16., 13:27

Itt kell tekernie jövő hétfőn!

Elég sok a himi-humizás a nagykörúti biciklisáv körül, de most itt a lehetőség, hogy ön a két kerekével tegye le a voksot a legfontosabb budapesti bicikliút kialakítása mellett.  Post by Legyen bringázható a Nagykörút.

2014. július 10., 14:57

Hol gyilkolhat bicikliseket Budapesten? Hol gyilkolhat bicikliseket Budapesten?

A nagysikerű bicikliút-halállista 2. része. Hat év után megnéztük, mi változott. Meg fog lepődni, kik miatt lett biztonságosabb a kerékpározás Budapesten.

2014. május 12., 10:27

Bagaméri kávézni megy

A Keménykalap és krumpliorr fagylaltos bringája és a rendszerváltás előtti balatoni főttkukoricás biciklik után szintet lépett a guruló vendéglátás Magyarországon: egy triciklire épített komplett kávézót Irimiás Balázs. A Pedalocafenak elnevezett projekt az Eleven design hétvégén a Defo Laborban mutatkozott be először a nyilvánosság előtt. A cargo bicikli vázát Balázs Olaszországból szerezte be, az olaszok viszont Mexikóból hozatták.

2014. április 8., 13:29

2015-ben semlegesítik a bicikliscsapdát

Egy ötezer forintos bírság benyelése után feltettük a kérdést a BKK-nak: van-e valami tervük a arra, hogy a Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút nyomvonala kikerülje a Tímár utcai, eredetileg a kerékpáros átkelésre tervezett felüljárót? A felüljárón ugyanis csak tolni lehet a biciklit, különben a rendőr büntet.

2013. november 25., 14:06

Bringasáv az Erzsébet és a Petőfi hídon

Mire jövő tavasszal elindul a Bubi, belvárosi 120 utcában és 30 főúton lesz majd könnyebb biciklizni. A belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztése fedőnéven nagyszabású forgalmi átalakításokba kezd a BKK kilenc belső kerületben. A cég közleménye szerint változás lesz 120 utcában, 60 jelzőlámpás csomópontban és 30 főútvonalszakaszon.

2013. október 24., 19:40

Félmillió bringás a Kiskörúton!

Idén október 23-ig rekordszámú, félmillió kerékpáros tekert el a budapesti Múzeum körúton található kerékpárszámláló alatt, és ez 10 százalékkal haladja meg a tavaly egész évben mért számot – olvastuk csütörtökön a Magyar Kerékpárosklub honlapján. A bringásközlekedés fejlődése nem korlátozódik a Kiskörútra, a TNS Hungary piackutató intézet szeptemberi felmérése alapján az országosan megkérdezettek 45 százaléka, a budapestieknek pedig 25 százaléka állítja, hogy az elmúlt két hétben legalább egyszer közlekedett biciklivel.

2013. október 17., 15:10

Csak egy nagy tányér, és kész a smart bike

A biciklikre házilag is felszerelhető elektromos motor prototípusát készítette el egy New York-i fiatalokból álló csoport. A kerékpározás mellett elkötelezett társaság időt és fáradtságot nem kímélve állította össze a FlyKly névre keresztelt szerkezetet, amellyel most a Kickstarteren keresnek befektetőket, és egész jól állnak a tervükkel. Hasonló, kerékbe épített szerkezet ugyan már létezik: a rikító piros színbe csomagolt Copenhagen Wheel például már két-három éve megjelent a piacon.

2013. október 15., 16:53

Kerékpáros főút lesz a Hungária körút

A Hungária körút járdáján futó bicikliutat kerékpáros főútként kezeli a főváros, és talán annak is fog kinézni, ha átalakítják, és megpróbálják a bicikliseket az eddigieknél jobban elkülöníteni a gyalogosoktól. A BKK megbízásából korszerűsítik a külső körút mellett húzódó bicikliutat.

2013. szeptember 26., 16:59

Bicikli teljes kamuflázsban

A kerékpár nem csak városi fiatalok játékszere, hanem komoly, elszánt, harcedzett, vidéket járó férfiak munkaeszköze is lehet. Egy amerikai gyártó rájuk is gondolt, és piacra dobta a vadászbiciklit, amellyel „gyorsan, csendben, nyom nélkül” lehet behatolni olyan az erdők, mezők mélyére. A kerékpár vadászjellegét az adja meg, hogy a Cogburn CB4 teljes egészében rejtő színekben készül.

2013. szeptember 25., 15:27

Bicikliutat is épít Simicska cége

2,2 km hosszú kerékpárutat fog építeni Sárvártól a bögöti bekötőútig a Közgép. A Közbeszerzési Értesítő szeptember 25-i számában olvasható, hogy a Simicska Lajos vezetése alatt álló cégcsoport egy 1,4 milliárd forintos beruházást nyert el. A projekt keretében a cég a 88-as főút Sárvárt elkerülő szakaszán 6,3 km hosszan fogja megerősíteni a burkolatot, és itt építi majd a kerékpárutat is. A Közgépen kívül még egy ajánlattevő volt, a Colas Zrt., Simicska cége azonban a legkedvezőbb ajánlattal, az eredetileg tervezett 1,5 milliárd forintnál olcsóbban nyerte el a megbízást.

2013. szeptember 23., 22:15

Amit nem oldott meg a Critical Mass

Az évente  több tízezezer biciklist megmozgató felvonulás szervezői bejelentették: a Critical Mass már mindent elért, amit lehet, ezért többet nem lesz nagy közös tekerés a városban.