Drágább lesz a közösségi bringázás a fővárosban

2022.12.23. 14:44
Fejleszti a Mol bringás szolgáltatását, ezért drágábban lehet majd menni a Mol Bubi-biciklikkel január 19-től.

Fejlesztik a Mol Bubi közbringa-szolgáltatást, egyúttal emelkednek a díjai január 19-től – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

Azt írták, hogy jövő év elején bővül a Mol Bubi szolgáltatási területe, újabb gyűjtőállomások létesülnek, további több száz kerékpár forgalomba állításával a duplájára nő az eszközpark a tavaly májusi induláshoz képest.

Emelkedő percdíjak

Változik a rendszer használati díja is: a havi bérlet ára januártól 1000 forint, az éves bérleté 8500 forint, a percdíj 40 forint lesz, a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad  jelezték.

A havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehetett használni – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően –, a második kerékpárért percdíjat számolnak fel.

A BKK célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfélnek váljon elérhetővé a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt időszakban folyamatosan bővítette a közbringarendszert: idén 500 vadonatúj bicikli állt forgalomba, legutóbb október elején 200 új kerékpárral nőtt az állomány, és ma már 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére  közölték.

Kitértek arra, hogy a társaság a kerékpárok száma mellett a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli: jelenleg 178 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat, a BKK tervei szerint ez a szám jövőre tovább emelkedhet.

Legutóbb a Terézvárosban adtak át négy új gyűjtőállomást, és a megújult Blaha Lujza téren is két állomás várja a felhasználókat.

A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a jobb kerékpároknak köszönhetően a tavaly májusi megújulás óta sorra döntötte a rekordokat, idén november közepén átlépte a négymilliós utazásszámot.