Szombattól újabb járatokon lehet majd kerékpárt szállítani

2022.12.09. 15:49
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) további három vonallal bővítette azon járművek listáját, ahol lesz lehetőség kerékpárszállításra december 10-től, szombattól.

Három vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: december 10-től, szombattól a 102-es, a 128-as és a 129-es buszokra biciklivel is fel lehet szállni – derült ki a Budapesti Közlekedési Központ lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, az erre kijelölt járműveket külön piktogram is jelzi.

A kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt kéri a kerékpárt szállító ügyfeleitől, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet. A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Decemberben az esti időszakban a 128-as és a 129-es vonalakon még egyelőre olyan járművek közlekednek, amelyeken nem lesz lehetőség kerékpárok szállítására.