Tűzijáték legyen szilveszterkor, vagy tűzifa?

2022.12.07. 11:54
Péterffy Attila, Pécs polgármestere megszavaztatja a pécsi lakosokkal, hogy tűzijáték legyen-e szilveszterkor, vagy tűzifa. A polgármester elismerte, hogy nem kötöttek szerződést a december 31-i tűzijátékra, de így is lesz értelme a szavazásnak.

Mint arról beszámoltunk, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának honlapján december 9-ig szavazhatnak a helyi lakosok arról, hogy a városvezetés a szilveszteri tűzijátékra elkülönített összeget az óévbúcsúztató légi parádéra fordítsa, vagy inkább a rászorulóknak vegyenek belőle tűzifát.

Kiderült azonban, hogy nem kötöttek szerződést a december 31-i tűzijátékra, tehát nem is számoltak azzal. Az ünnepi tűzijátékot legalább egy évvel előre szokták megkötni, ahogy a tűzifamennyiséget is hónapokkal előre.

A keddi Közgyűlésen Kamarás Péter, ÖPE–KDNP-s önkormányzati képviselő rákérdezett a tűzijátékra Péterffy Attilánál. Akkor a polgármester elismerte, nem kötöttek szerződést egyetlen céggel sem a december 31-i tűzijátékra, noha rengeteg ajánlatot kért be a Zsolnay Örökségkezelő.

Kifejtette, hogy semmiképp nem lesz értelmetlen a szavazás, mert még van vagy lenne lehetőségük szerződni december 9-e, vagyis a szavazás vége után, ha a pécsiek a tűzijáték mellett döntenek – írja a Pécs Aktuál.

Péterffy Attila elárulta, hogy 250 család juthat szociális tűzifához Pécsett, a fa mennyisége is megvan már. Szerinte lehetőség van további mennyiség vásárlására, így vagy ezek a családok kaphatnak többet, vagy még tovább bővítik a programba bevonható rászorulók körét.