Gyurcsány Ferenc elárulta a DK sikerének a titkát

2022.12.18. 11:51
Gyurcsány Ferenc egy Facebook-bejegyzésben tette közzé a Demokratikus Koalíció sikerességének titkát.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, hogy amikor valamelyik ellenzéki párt politikusa jelentkezik hozzájuk, a beszélgetések végén ő is mindig szeretne találkozni a jelölttel annak érdekében, hogy „belenézzen a szemébe”, és „megértse az okait és ambícióit”. 

Persze ők meg engem tesztelnek a végső döntésük előtt. Így van ez rendjén. Leggyakoribb kérdésük, hogy miért, mitől működik a DK a többi ellenzéki pártnál sikeresebben. Mi a titok?

– tette fel a kérdést a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc szerint titok ugyan nincs, de négy dolgot mégis fel lehet sorolni, amelyek hozzájárulnak a DK sikerességéhez, ezek pedig a következők: 

  • Határozott, mindenki mástól megkülönböztethető politikai karakterrel kell rendelkezni. Tudniuk kell a választóknak, hogy mit képviselünk, hogy mit fogunk képviselni, ezért a karakternek nemcsak egyértelműnek, hanem stabilnak, hosszú időn keresztül állandónak kell lennie. A DK ilyen párt.
  • Erős felhatalmazású, egységes csapatnak kell vezetnie a pártot. Merni és tudni kell vezetni, irányítani. Képviselni a párt közösen eldöntött irányvonalát. Kezdeményezni, előre tervezni, üzemszerű szervezettséggel végrehajtani. A DK vezetése ezt teszi.
  • Országos szervezet kell. Ott kell lenni minden nagyobb településen. Menni, beszélni, magyarázni, szervezni, mozgásban tartani, segíteni, ellenőrizni, együtt tartani. Közösséget kell építeni. Egymásra kíváncsi, egymás társaságát kereső emberekkel. A DK jelen van.
  • Erős identitás, egymásra vigyázó belső kultúra kell. Engedni hibázni, de nem engedni rossz belső hatalmi játékokat vívni. Segíteni kell az egyéni ambíciókat összefésülni a közös érdekekkel, akarni a sikert, örülni a sikernek, támogatni, becsülni egymást. Érteni, ha nem tudsz vigyázni a pártodra, nem fogsz tudni vigyázni az országra se. Mi a DK-ban vigyázunk egymásra.

„Szóval valójában semmi különös. Tisztességesen és becsületesen el kell végezni a munkát. Mi elvégezzük ezt a munkát. De ez valóban nem nagy titok” – zárta a bejegyzést a politikus.