Ugyanabba a bérkocsiba beülő ittas férfiakat kapcsoltak le a rendőrök

2023.01.02. 17:51
A budapesti rendőrök december 30-án éjszaka két ittasan vezető személyt is előállítottak. Mindketten ugyanazt a bérkocsit akarták igénybe venni, de háromnegyed órán belül rajtuk ütöttek.

Az egyik sofőrrel szemben hajnali három óra környékén intézkedtek a rendőrök az év utolsó előtti napján. Elismerte, hogy ivott három sört, mielőtt igénybe vette volna a közösségi autómegosztó szolgáltatás egyik bérkocsiját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán közölte, hogy a 37 éves tettest bevitték a VI. kerületi rendőrkapitányságra.

A másik ittas személy háromnegyed órával később ült be ugyanabba az autóba, amely mögött akkor még ott parkolt a járőrkocsi működő villogókkal. A 24 éves fiatalember minderről nem vett tudomást: alkoholos befolyásoltsága miatt bizonytalan léptekkel közelítette meg a járművet, előbb lassan kinyitotta, majd beült a kocsiba.

A rendőrök azonban időben felfigyeltek a gyanúsan viselkedő fiatalra, és őt is előállították. A hatóságok mindkét férfi jogosítványát elvették, és büntető feljelentést tettek ellenük.