Szívbeteg férfit élesztettek újra egy budapesti áruházban

2023.01.05. 17:39
Egy 75 év körüli, ismert szívbeteg férfi minden előzmény nélkül esett össze egy budapesti áruház bejáratánál. Az ott dolgozók és a vásárlók megkezdték az újraélesztését, majd az éppen ott tartózkodó rendőrök folytatták a mellkasi nyomásokat a mentők érkezéséig.

Egy fővárosi áruházban vásárolt feleségével csütörtök reggel egy 75 év körüli, ismert szívbeteg férfi, majd minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett a bejáratnál. Az áruház dolgozói és több vásárló is azonnal a beteg segítségére sietett, mentőt hívtak, majd a tapasztalt mentésirányító utasításai szerint megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett.

A  bejelentők a telefonos instrukciók alapján megkezdték az újraélesztést, miközben egyikük az utcára rohant, és segítséget kért az éppen ott tartózkodó rendőröktől, akik rögtön a boltba siettek, és folytatták a mellkasi nyomásokat.

A mentők perceken belül helyszínre értek, és emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a rendőrök az üzlet munkatársainak segítségével kiürítettek az áruházat. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.