Új életet kezdhet a család, amelynek a tűzijátékban leégett a háza

2023.01.07. 20:56
Az emberek nagylelkűségének köszönhetően hamarosan új életet kezdhet az a család, amelynek Miskolcon égett le a háza az előző év utolsó napján.

Korábban megírtuk, hogy december 31-én este fél nyolc körül kigyulladt egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakása a miskolci Középszer utcában, miután az erkélyen landolt tűzijáték miatt kigyulladt az épület. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat. 

A lakástűz miatt összesen negyven embernek kellett elhagynia az otthonát, közülük öten füstmérgezés miatt kórházba kerültek. Az rtl.hu szerint a kigyulladt lakásban egy háromgyerekes édesanya élt, de ő és a család nem volt otthon a baleset idején, és mindenük odalett, a lakás pedig (az alatta lévővel együtt) lakhatatlanná vált. 

Az eset után egy szervezet gyűjtést indított nekik, és az édesanya most azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy nagyon sok segítséget kaptak a jólelkű adományozóktól.

Folyamatosan csörög a telefonom [...] fantasztikus az emberek szeretete és adakozása 

– mondta az asszony, aki egy szükséglakást is kapott a miskolci önkormányzattól, és annak berendezését egy bútorüzlet tulajdonosa ingyen vállalta. 

A rendőrség szerint egy 16 éves fiú indíthatta az eltévedt tűzijátékot, akit közveszély okozásával gyanúsítanak – közölte az rtl.hu.