Havas és ónos esőből is kijut nekünk

CER 4416
2023.01.11. 06:34
Szerdán elhagyja térségünket a csapadékos időjárást okozó mediterrán ciklon és több helyen már hosszabb időre kisüt a nap. Napközben 5 és 10 fok között alakulnak a maximumok, kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Szerdán eleinte még délkeleten fordulhat elő kisebb eső, itt egész nap a felhők lesznek túlsúlyban. Máshol hosszabb időszakokra kisüt a nap, csak a délután második felében kezdődik nyugat felől újabb felhősödés. Reggel még többfelé élénk, erős lehet az északi-északnyugati szél, napközben fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Hajnalban mínusz 5 és plusz 5 fok várható, nyugaton és északon lesz hidegebb. Napközben 5–10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

szerda du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Szerdára elhagyja térségünket a csapadékos időjárást okozó mediterrán ciklon, a lehullott hó a hegycsúcsokon is olvad – írja az Időkép.

Szerdán nem érkezik újabb front, átmenetileg javul a humánmeteorológiai helyzet, főként a Dunántúlon. Keleten viszont még nem mérséklődnek a vérnyomáspanaszok, emellett többen tapasztalhatnak alvászavarokat is.

Napközben koncentrálási problémák is felléphetnek, főleg északkeleten. A szél napközben fokozatosan veszít erejéből, de reggel még többfelé élénk, erős lesz, emiatt fejfájás, ingerlékenység, valamint nyugtalanság is előfordulhat.

Csütörtök kora délelőttig főként a Dunántúlon fordulhat elő többfelé eső, de az éjszakai órákban néhol havas eső, ónos eső sem kizárt.

A Dunától keletre nem várható érdemi csapadék. Napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Hajnalban az ország középső sávjában és északon fordulhatnak elő gyenge fagyok, napközben 4–10 fokot mérhetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Czerkl Gábor / Index)