Megint nyakunkon az eső, újabb csapadéktömb érkezik

D ATI20210125001 (1)
2023.01.12. 05:57
Csütörtökön eleinte a Dunántúlon és a középső tájakon várható eső, néhol havas eső, ónos eső, a hegycsúcsokon kisebb havazás. Napközben egyre többfelé süt majd ki a nap nyugat felől, de az esti óráktól helyenként párás, ködös időre lehet számítani.

Csütörtökre virradóan nyugat felől újabb csapadéktömb érkezik a Dunántúlra és a középső tájakra. A legtöbb helyen esőre számíthatunk, de néhol havas eső, ónos eső, a hegycsúcsokon kisebb havazás előfordulhat – írja az Időkép.

Délelőtt gyengül, délutánra mindenhol eláll az eső, és napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Csak néhol lehet élénk a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 3 és 11 fok között alakulhat.

időkép
Fotó: Időkép

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön kettősfront lehet hatással ránk, ami vérnyomás-ingadozást, fejfájást, alvászavarokat, napközben fáradtságot, tompaságot, nehezebb koncentrálást okozhat. Napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, és a napsütés pozitív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nem várható a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség erre a napra.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép:  Balázs Attila / MTI)