Jön a hidegfront, a fejünk is belefájdul

DVAST20230107003
2023.01.14. 06:08
Szombaton többfelé záporokra kell számítani, néhol azonban több órára is kisüthet a nap. Napközben 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet, kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Szombaton kezdetben a Dunától keletre többfelé kell számítani esőre, majd délután már csak néhol keleten, északkeleten alakulhat ki átmenetileg jelentéktelen eső, gyenge zápor. A Dunántúlon és a középső tájakon több órára kisüthet a nap.

A nap első felében a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk lehet az északnyugati szél, viszont a késő délutáni óráktól nyugaton és északnyugaton már a déliesre forduló szél lehet élénk, néhol erős. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet – írja az Időkép.

Reggel -mínusz 2 és plusz 6, kora délután 4 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

szombat du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Hidegfronti hatás várható

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton gyenge hidegfronti hatás várható, ezért az érzékenyek körében fejfájás, görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Felerősödhetnek az ízületi panaszok is.

Emellett előfordulhat alvászavar, egyeseknél dekoncentráltság, tompaság is. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A naposabb tájakon javulhat hangulatunk, közérzetünk, a borongósabb tájakon viszont romolhat hő- és komfortérzetünk.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Köd a balatonboglári kikötőben 2023. január 7-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)