Megszólalt a rendőrgyilkos: Általában tiszta a lelkiismeretem

DSC1261
2023.01.14. 13:43
Jelenleg is kórházban ápolják azt a férfit, aki csütörtök éjjel rátámadt három rendőrre. Annak ellenére, hogy egyikük a késszúrás következtében életét is vesztette, az elkövető szombaton csak annyit mondott: „általában tiszta a lelkiismeretem”.

Rendőrautók állnak az előtt a fővárosi kórház előtt, ahol a 35 éves rendőrgyilkost, Sz. Szilárdot őrzik – írja a Bors. A férfi egy első emeleti kórteremben fekve szívélyesen üdvözölte a lap újságíróját.

Arra a kérdésre, hogy a lábon lövés miatt valóban amputálni kellett-e egyik végtagját, mosolyogva megmutatta, hogy mindkét lába megvan.

Mint ismert, Sz. Szilárd közvetlenül az után, hogy rátámadt három rendőrre, az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, így sikerült őt elfogni.

Az újságíró arra is rákérdezett, hogy a történtek után tiszta-e a lelkiismerete. A férfi erre azt mondta:

Általában tiszta a lelkiismeretem.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte, hogy bemenjen.

A helyszínre érkező rendőrök közül hárman próbálták megbilincselni a 35 éves férfit, ám az hirtelen a rendőrökre támadt, és ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést.

A férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mindhárom rendőrt megszúrta. A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán sérült meg, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, Baumann Péter a kórházba szállítását követően belehalt súlyos sérüléseibe.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)