Most kell kiélvezni az enyhe időt, nemsokára visszatér a cudar hideg

D  AS20230101007
2023.01.24. 06:18
Kedden sokfelé várható napsütés, a déli vármegyékben azonban szükség lesz az esernyőkre. Napközben 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Érdemes kiélvezni a jó időt, mert szerdán már néhány fokkal hidegebb lesz.

Kedden a déli-délnyugati területeken továbbra is szükség lesz az esernyőkre, ugyanis többfelé várható eső, míg az északi-északkeleti részeken kevesebb felhő lesz felettünk. Helyenként nyugaton és északkeleten élénk lehet az északi-északkeleti szél.

Hajnalban mínusz 2 és plusz 4, míg kora délután 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

kedd du.png
Fotó: Időkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Kedden még marad az enyheség, szerdától viszont kelet-északkelet felől újra hidegebb légtömegek áramlanak fölénk, szerdára már néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. Csütörtökön erősen felhős, borongós idő körvonalazódik, elszórtan várható eső, havas eső, a magasabb pontokon kisebb havazás. 

Nem lesz felettünk front

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden nem érkezik front, az északi, északkeleti tájakon a napos idő pozitív hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Mérséklődnek az ízületi, fejfájásos panaszok, de a szeles tájakon még tapasztalhatjuk a tüneteket, valamint ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. Romlik hő- és komfortérzetünk. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Kirándulók a budapesti Normafánál 2023. január 1-jén. Fotó: Kovács Tamás / MTI)